Evenemangskalendern

På Kulturhuset har vi konserter med stora artister, festival, pubkvällar med trubadurer, teater, pensionärsdanser och musikcaféserier. Roliga, spännande och underhållande evenemang i Jönköpings Län.

okt03

Torsdagsklubben Erics bluesband

Torsdagsklubben Erics bluesband

Bandet Eric ́s Bluesband (Ebb) föddes i november 1999. Ebb började spela på olika pubar i Stockholm. Den tiden musiken påverkades av Cream, Jimi Hendrix, BB King, Stevie Ray Vaughan och Eric Clapton. Bluesstandards blandat med vårt eget material. Efter att ha spelat mycket i Stockholm fick Ebb fler och fler spelningar runt om i Sverige. 2001 inspelades det första albumet (Take One) med stora gästmusiker; "Mästare" Henry Gibson och Allen Finney.

Våren 2004 släpptes vårt andra album (There's An Angel In My Tree) med producenten Brian Kramer. Gäster på detta album var bland

andra Clas Yngström och Brian Kramer. I början av 2006 började vi arbeta med ett album tillsammans med Allen Finney.
Skivan (Allen Finney och Ebb) släpptes i augusti och fick många bra recensioner.

I början av 2007 deltog Ebb med Allen Finney på den svenska kanalen TV4. Samma år gjorde Ebb en stöd för Joe Bonamassa, i Sverige.

2008 släppte Ebb en ny skiva (From Town To Town) på etiketten rootsy.nu. En annan höjdpunkt under samma år var en turné som Ebb gjorde tillsammans med Alan Haynes från Texas. Ebb började arbeta med en hornsektion på några av spelningarna som gjorde vårt ljud mer fullständigt.

2009 var ett år med massor av att spela live spelningar och främja det nya albumet som fick många bra recensioner. Det året åkte Ebb också ut från Skandinavien för första gången spelade på International Blues Fest i Hamburg (Tyskland)

I början av 2010, efter tio år med att spela tillsammans, beslutade medlemmarna i Ebb att gå i olika riktningar. Eric Hansson började arbeta med några av de bästa frilansmusikerna i Sverige. Eric har behållit bandets namn och har fortsatt att turnera regelbundet. 2010 började Ebb spela tillsammans med den svenska blues- och rocklegenden Mats Ronander.

http://www.erics-bluesband.com/

http://www.erics-bluesband.com/music-23863465

okt10

DUO NARANJO-WEURLANDER

DUO NARANJO-WEURLANDER

Två kvinnor. Två världsdelar. Två instrument. När virtuoserna Tania Naranjo, med ursprung i Chile, och Minna Weurlander (Finland) möts och eldar igång piano och dragspel blir det en alltigenom gränsöverskridande upplevelse.

Med rötterna i två olika världsdelar men med samma passion för musiken finns det fler saker som förenar än som skiljer Tania Naranjos och Minna Weurlander åt. Deras musik är djupt personlig - full av lust och nostalgi, virtuositet och återhållsamhet som skapar ett ljudlandskap som ger lyssnaren en nästan filmisk upplevelse.

Om duon

Både Naranjo och Weurlander har länge erkänts som starka profiler och artister på klassiska världs- och jazzmusikerscener och har numera hela världen som sitt arbetsfält.

 ”…world class duo with passion, sadness, virtuosity and impetuous joy…”

Tor 10 okt 19.00, Kulturhuset Sävsjö

 

okt12

Turandot

Turandot

Vi är väldigt glada över att Giacomo Puccinis mästerverk Turandot inleder opera på bio-säsongen från Met i New York. Föreställningen livesänds på Folkets Hus och Parkers biografer i hela Sverige den 12 oktober kl 19.00.

Hyllad uppsättning av operaklassikern Turandot i regi av Franco Zeffirelli. Christine Goerke är den iskalla prinsessan som tar avstånd från alla män. Roberto Aronica är Calàf, som riskerar huvudet för hennes hand och sjunger den berömda arian Nessun dorma. Eleonora Buratto är slavflickan Liù, och James Morris är Calàfs far Timur.

Röda Kvarn Sävsjö kl.19.00

 

 

nov23

AKHNATEN

AKHNATEN

 

Phelim McDermott satte upp Philip Glass hyllade Satyagraha på Met. Nu återvänder han med en ny iscensättning av Glass omtalade Akhnaten. 23 november livesänder Folkets Hus och Parker föreställningen till biografer i hela Sverige.

Phelim McDermotts nya iscensättning av Akhnaten dirigeras av Karen Kamensek, i hennes Met-debut. Anthony Roth Costanzo är egyptiska faraonen som försökte inspirera sitt folk att överge de gamla gudarna för en enda gudoms skull.

I sin Met-debut sjunger J’Nai Bridges rollen som Akhnatens trolovade Nefertiti, och Dísella Lárusdóttir är drottning Tye, faraos mor. Gandini Juggling Company sätter sin speciella prägel på uppsättningen, med rörelser som är perfekt koreograferade till musiken.

Röda Kvarn 23/11 kl. 19.00