Evenemangskalendern

På Kulturhuset har vi konserter med stora artister, festival, pubkvällar med trubadurer, teater, pensionärsdanser och musikcaféserier. Roliga, spännande och underhållande evenemang i Jönköpings Län.

feb26

Föreläsning Våld i nära relationer Kristina Loveby

Föreläsning Våld i nära relationer Kristina Loveby

Kvinnojouren Linneorna Sävsjö-Vetlanda bjuder in till en gratis föreläsning Våld i nära relationer med Kristina Loveby

I pausen bjuder kvinnojouren på fika.

Välkomna!

Kvinnojouren Linneorna

feb29

Livesänd opera AGRIPPINA

Livesänd opera AGRIPPINA

  

Händels mustiga politiska satir Agrippina med Joyce DiDonato i titelrollen livesänds till Folkets Hus och Parkers biografer från Met i New York.

Agrippina är Händels satir över sexuella och politiska intriger. Sir David McVicar skapar en skandalös värld där Romarriket aldrig föll, utan pågår ända in i våra dagar. Föreställningen håller upp en skrattspegel mot dagens samhälle (precis som Händel gjorde med sin samtid när han skapade operan). Uppsättningen avslöjar de politiska makthavarnas korrupta intriger.

Joyce DiDonato är den makthungriga kejsarinnan Agrippina, Brenda Rae är den förföriska Poppea och Kate Lindsey den hjälplösa tonåringen Nerone. Matthew Rose är kejsaren Claudius, på vars tron Agrippina är fast besluten att sätta sin son.

Beställ operatallrik 0382-142 00 el Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast 26/2

Välkomna!

mar08

Liveinspelad föreställning Mia Skäringer NO MORE FUCKS TO GIVE

söndag, 08 mars 2020

Liveinspelad föreställning Mia Skäringer NO MORE FUCKS TO GIVE

NO MORE FUCKS TO GIVE-live inspelningen, flyttar in i biosalongen den 8 mars som en symbol för kvinnans mänskliga värde på alla plan. För dem som gick före och för dem som kommer efter. Till dig som skrivit till mig att du inte vågat gå, för att gubben hemma inte gillar mig och det jag står för. Till dig som fickstryk kvällen innan du skulle gått på föreställningen och därför inte kunde visa dig ute. Till dig som lider av panikångest och inte pallade arenan. Till dig som inte fick barnvakt, som födde ett barn, var sjuk eller av andra skäl ville men inte hann se. Gör denna dag till din. Det anstår oss inte längre att göra oss mindre än vad vi är. Jag skapades inte av ett revben. Det fanns byggmaterial till mig också. Nu har männen pratat sedan dinosaurierna dog ut så det här är mina två timmar, hälsar Mia Skäringer

2018 hade Mia Skäringer urpremiär med sin föreställning Avig Maria–No More Fucks To Give. En revolutionerande föreställning som älskats av publiken och hyllats i media samt slagit publik rekord med 6 utsålda Ericsson Globe och 6 utsålda Scandinavium samt fyllt Tele2 Arena med 24 143 personer, något ingen annan svensk komiker lyckats med tidigare. Det totala besökarantalet passerade 300 000 och i mars får ännu fler möjligheten att uppleva föreställningen No More Fucks To Give då den går upp på bio.

Friskt Vågat visar föreställningen på  internationella kvinnodagen den 8 mars kl.17.00

Biljettpris 220 kr

Från 15 år

 

mar09

Teater Som ett jävla solsken

Teater Som ett jävla solsken

En musikalisk teaterföreställning om Ester Blenda Nordström en av 1900-talets mest fascinerande kvinnor. En ostyrig pojkflicka som inte fogade sig efter tidens normer.

Istället gjorde Ester Blenda karriär som undersökande journalist ovh äventyrare. Hon utforskade världen, rökte pipa och körde motorcykel i en tid då kvinnor gick i långakläningar och ännu inte fått rösträtt.

Föreställningen är en fri dramatisering efter Fatima Bremmers prisbelönade biografi om Ester Blenda Nordström.

Medverkande: Anna-Lena Hemström och Mulle Holmquist

Biljetter kan köpas i kassan vid föreställningen. Betalning med kort. Biljettpris ordinarie 200 kr, biljettpris scenpass 160 kr och biljettpris skolungdom 50 kr.

Arrangemanget genomförs på Kulturhuset och arrangör är Riksteater Va' du vill Sävsjö.

mar14

Dan, Py & Bark

Dan, Py & Bark

 

DAN, PY & BARK

Ett legendariskt rockpar som fyllde arenor med tusentals åhörare hade exempellösa framgångar i Sverige, sålde guld och platina. Det har gått många år sedan Py och Dan stod på samma scen, men nu är det dags. De åker ut på turné igen tillsammans med gitarristen Janne Bark som annars synts och hörts på Ulf Lundells konserter genom åren. Gruppen Triad bör också nämnas. På piano och sång har de med sig Magnus Ludvigsson, och på percussion och sång Pontus Ludvigsson.

Tillsammans gjorde de en bejublad premiärhelg på Kajskjulet i Halmstad och i Trelleborgsparken i slutet av oktober, där de fick stående ovationer. Nyskrivna alster blandas med klassiker från 80- och 90-talet samt framåt. En låtskatt presenteras, och ni får höra historierna bakom låtarna och lite till.

Lördag 14 mars kl.19.00  Kulturhuset

 Biljetter 395 kr 

Kulturhuset Sävsjö säljer biljetter  0382-142 00  eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Begränsat antal platser.