Evenemangskalendern

På Kulturhuset har vi konserter med stora artister, festival, pubkvällar med trubadurer, teater, pensionärsdanser och musikcaféserier. Roliga, spännande och underhållande evenemang i Jönköpings Län.

mar28

Honeyboy & The Bad Habits

Honeyboy & The Bad Habits

Vi hälsar Honeyboy Slim & the Bad Habits välkomna till Torsdagsklubben 28 mars. Vi öppnar 19.00 Serveing Välkomna!

Hårdsvängande fyrmannaband från Vetlanda som är inspirerade av såväl blues som punk, men som spelar en Rock ’n’ Roll som har sina rötter i slutet av 50-talet och början av 60-talet. Honeyboy Slim & the Bad Habits bildades 2010 av medlemmar från punk-blues duon Five Finger Discount och New Orleans-influerade Jacob & the Jackals och har sedan dess turnerat både i Sverige, Europa och USA. Bandet har spelat på klubbar och festivaler som High Rockabilly i Spanien, Berlin Blues Trash och Viva Las Vegas.

mar30

Valkyrian

Valkyrian

Vissa hävdar att musiken i Valkyrian är den vackraste och mest tillgängliga i Wagners mäktiga Ringen-opera. Det kan ni själva avgöra när vi visar den med Mets maffiga scenografi live på bio 30 mars.

Valkyrian är den andra delen i Wagners ringcykel. I huvudrollen ses den heroiska sopranen Christine Goerke som krigsgudinnan Brünnhilde.

Hennes möte med tvillingarna Siegmund och Sieglinde (som sjungs av Stuart Skelton och Eva-Maria Westbroek) leder henne på en resa från gudinna i Valhall till människa på jorden. Philippe Jordan dirigerar.

Speltid

Svensk text!

Dirigent: Philippe Jordan

Regi: Robert Lepage

Scenografi: Carl Fillion

Kostym: François St-Aubin

Ljussättning: Etienne Boucher

I rollerna:  Brünnhilde (Christine Goerke), Sieglinde (Eva-Maria Westbroek), Siegmund (Stuart Skelton), Fricka (Jamie Barton), Wotan (Greer Grimsley), Hunding (Günther Groissböck)

apr11

Erika Baier and The Business

 Erika Baier and The Business

Erika Baier från Timmernabben i Småland började tidigt jobba som värdinna på bluesfestivalen i Mönsterås. Ett av hennes uppdrag bestod i att ta hand om Sven Zetterberg. Svenne blev Erikas mentor och vän, han hjälpte henne hitta sin röst och uppmuntrade henne att våga ställa sig på scen och sjunga.

Resultatet är en unik artist på den svenska och skandinaviska livescenen med en rå, uttrycksfull röst, gnistrande utstrålning och en omisskännlig passion för - BLUES.

Erika Baier & The Business bildades med ett enkelt mission statement: att utifrån Erikas favoritartister bygga en unik liveakt på den svenska bluesscenen. Genom att klä låtar av Ruth Brown, Nina Simone, Etta James, Koko Taylor, Shemekia Copeland, Deborah Coleman, Thornetta Davis och Ruthie Foster med flera, i ett tätt och modernt sound vill bandet visa att bluesen både har djupa rötter och fortfarande har något säga en modern publik.

Just mötet med publiken är bandets främsta drivkraft. Levande musik är kommunikation och underhållning. I samspelet mellan scen och salong uppstår en energi som gör varje framträdande till en unik gemensam upplevelse.

Bandet består av några av landets mest meriterade bluesmusiker. På medlemmarnas CV:n finns kompjobb bakom Sven Zetterberg, Roffe Wikström, Jerry Williams, Mats Ronander, Lisa Lystam, Knockout Greg, Bill Öhrström, Toni Lynn Washington, Larry Garner, Angela Brown, Deitra Farr, Toronzo Cannon, Guitar Shorty, Johnny Rawls med många fler.

The Blues is our business, and business is good: sedan starten 2016 har Erika Baier & The Business gjort närmare 100 spelningar runt om i landet och i Skandinavien på festivaler, bluesföreningar, klubbar och event. Bandet åker långt, jobbar hårt och älskar att spela.

 

apr16

Balladen om Nygatan 8- Cornelis Vreeswijk

Balladen om Nygatan 8- Cornelis Vreeswijk

Balladen om Nygatan 8- Cornelis Vreeswijk

2019-04-16 kl.19. 00 Kulturhuset

I en visuell musikföreställning fylld med Cornelis Vreeswijks underbara musik och mångbottnade texter får vi möta
ett par som lever ett lugnt och inrutat liv i ett hus på Nygatan 8. De lever för sina rutiner och sin trygghet,
men har tappat bort lust och passion på vägen. Men så,plötsligt en dag flyttar det in en okänd familj i deras hem.
Utan förvarning och utan någon som helst förklaring. Det inrutade livet på Nygatan 8 vänds uppochner. Kaos
infinner sig. Ingenting är längre säkert, vant och bekvämt.

Med hjälp av fantastiska musiker och en sjungande ensemble från alla världens hörn kommer vi uppleva mötet
mellan det vi känner så väl och det ännu helt okända. Stort elände och massor av humor, vacker poesi ochvansinnig folkfest - Allt blandas ihop i denna tragikomiska och musikaliska feelgood om två familjers kamp för att leva
sida om sida.

Biljettinfo: Biljettpris: ordinarie 200 kr, 160 kr för medlem och 100 kr ungdom. Biljettförsäljning börjar en timme före föreställningen i kassan eller boka genom att kontakta Gunilla Johansson, tel. 0708 188 315, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

maj11

Karmelitsystrarna

Karmelitsystrarna

 

Vi har äran att få se den finska Met-legenden Karita Mattila i en av de stora rollerna när operan Karmelitsystrarna spelas på Met. 11 maj visar vi Francis Poulencs moderna mästerverk live på bio.

Yannick Nézet-Séguin leder en skicklig ensemble i Poulencs spännande mästerverk om tro och martyrskap. Isabel Leonard är den unga Blanche de La Force, mot finska Met-legenden Karita Mattila som första priorinnan.

Speltid

Svensk text!

Dirigent: Yannick Nézet-Séguin

Regi: John Dexter

Scenografi: David Reppa

Kostym: Jane Greenwood

Ljussättning: Gil Wechsler

I rollerna: Blanche de la Force (Isabel Leonard), Mm Lidoine (Adrianne Pieczonka), Constance (Erin Morley), Mère Marie (Karen Cargill), Första priorinnan (Karita Mattila), Chevalier de la Force (David Portillo), Markis de la Force (Dwayne Croft)