Evenemangskalendern

På Kulturhuset har vi konserter med stora artister, festival, pubkvällar med trubadurer, teater, pensionärsdanser och musikcaféserier. Roliga, spännande och underhållande evenemang i Jönköpings Län.

mar21

Seniordans Gott & Blandat

Seniordans Gott & Blandat

Seniordans

Vi anordnar seniordans en gång i månaden på onsdagar. Den 21 mars spelar orkestern Gott & Blandat. Dansen börjar 17.00-20.30 med en paus för fika som ingår i biljettpriset. Vårens sista dans 25 april med orkestern Sonic. Välkomna!

mar21

Ankomsten

Ankomsten

ANKOMSTEN

Efter en kylslagen båtfärd kliver en man ut i en främmande stad. Ensam i en värld där språket är obegripligt och de sociala koderna svårtolkade. Allt han äger är resväskan i handen och fotografiet i kavajfickan, ett kort på familjen han tvingats lämna. Trevande börjar mannen ta sig fram i den nya miljön. Sakta lär han sig kommunicera, hittar ett jobb och får vänner men drömmen att återvända hem till familjen växer sig allt starkare.

Information om arrangemanget:

Regi
Thaddeus Phillips

Scenografi
Lars Jansson

Musik
Juan Gabriel Turbay

Medverkande
Christian Arin, Martyna Lisowska, Sam Rigi, Thérèse Svensson

Teknik
Toril Hallquist

Mer info: 
http://www.teateri.se/forestallning/ankomsten/

 Datum: 2018-03-21

 Tid: 19:00

 Plats: Sävsjö, Kulturhuset, Röda Kvarn

mar24

Torsson i Sävsjö

Torsson i Sävsjö

Torsson i Sävsjö!
Smaka på den gott folk. 
Vi strävar efter att ha en bred musikrepotear året om och nu är det alltså dags för Torsson att gästa oss.Det tog oss drygt 22 år innan det fjärde bästa bandet från Lund kommer till Sävsjö och oss här på Kulturhuset.
Många nynar med till tonerna av "Det spelades bättre boll på Gunnar Nordahls tid" och även låtar som  "ELMIA-jordbruksutställning", "Jag minns en gammal bil" har Torsson charmat Sverige i över 40 år. Särpräglade texter om så skilda ämnen som älgjakt, bilturer och bollsport har blivit deras signum. Kanske är det också det enda rockbandet i landet vars frontfigur även är professor i medicinsk kemi.

Lördag 24 mars är dagen då Torsson ska lira brallorna av folket här på Kulturhuset.
Klockan 21.00  och inträdet kostar 260kr.

Beställ TT = TORSSONTALLRIK  
Maten serveras 19.30 & kostar 120 kr ink kaffe.   
OBS : Måste förbokas senast 21/3      Tel 0382-142 00
Varmt välkomna till en fantastisk kväll.

 

Här kan ni köpa biljetter!

 

 

mar31

Cosi fan tutte

Cosi fan tutte

Folkets Hus och Parker livesänder Mozarts komediklassiker Così fan tutte från Metropolitan i New York. Den 31 mars 19.00 visas den på ett stort antal av våra biografer runt om i Sverige.

Phelim McDermott återvänder till Met för att sätta upp Mozarts komediklassiker, här förflyttad till nöjesparkernas Coney Island på 1950-talet.

Amanda Majeski gör rollen som Fiordiligi, Serena Malfi som hennes syster Dorabella och Tony Award-vinnaren Kelli O’Hara som deras riviga jungfru Despina. Ben Bliss och Adam Plachetka gör rollerna som systrarnas fästmän och Christopher Maltman som den cyniske Don Alfonso.

Così fan tutte är en samproduktion med English National Opera.

SPELTID

LIVESÄNDS 31 MARS 19.00
METROPOLITAN, NEW YORK

SVENSK TEXT

DIRIGENT: David Robertson
REGI: Phelim McDermott
I ROLLERNA: Amanda Majeski, Serena Malfi, Kelli O’Hara, Ben Bliss

Entré: 250:-/föreställning

Erbjudande!

3 valfria föreställningar 610:-

Betala in på bg: 5924-9482 
så skickar vi abonnemangskort. 
Glöm inte skriva avsändare!

För fler frågor eller mer info maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ring 0382-14200

Att gå på opera ska vara fest!

apr05

Beata Söderberg Tangokvartett

Beata Söderberg Tangokvartett

Beata Söderberg Tangokvartett

Hon är cellisten som förälskade sig i den argentinska tangon på en klubb i New York och som med sin nyskapande tangomusik tog Argentina med storm med sitt första album Beatitudes. Beata har turnerat och spelat på festivaler i Argentina, Sverige och andra delar av världen. Med sig har hon de argentinska tangogiganterna Cristian Zárate och Roberto Tormo, samt Sveriges egen stjärn-bandoneonist Mikael Augustsson.

apr12

Torsdagsklubben The Howlin Olw

Torsdagsklubben The Howlin Olw

The Howlin Olw från Göteborg, är ett relativt nytt gäng som satsar på att göra så många livespelningr som möjligt. Spännande!

Dessa kvällar är för oss som tycker det är skönt att kunna sätta oss ner, dricka något, äta något och lyssna på bra musik. Om du tycker som oss bli medlem!

Medlemsavgiften är på 250:-/år. Du får då billigare entrépris 90 kr, samtidigt som du stöttar den här typen av kvällar. Entré utan medlemsskap 130 kr

Vi öppnar serveringen klockan 19.00,
och vi kommer att vara i Galaxen eller i foajén,
där det möbleras för en sittande publik.

Ca.20.00 börjar bandet/artisten.
Speltiden kommer att vara 2 x 45 min,
med en paus i mitten. Vi stänger 23.00.

Välkomna!