Skip to main content

Livesänd Opera på Bio – Hoffmans Äventyr

Lördag 5 Oktober, kl 19:00
Offenbachs poetiska opera inleder den nya Metropolitan Opera-säsongen på bio.

Lördag 5 Oktober kl.19.00
Röda Kvarn Sävsjö
Entré 280 kr
Speltid: Cirka 4 timmar och 6 minuter inkl. 2 pauser

Serveringen är öppen under pausen; Öl, vin och alkoholfria alternativ finns.
Tilltugg kommer att finnas att förboka. Mer information kommer

Efter att ha blivit hyllad för sina komiska operetter bestämde sig Jacques Offenbach för att skapa ett mer seriöst verk. Som inspiration valde han en pjäs baserad på berättelser av den tyska författaren E.T.A. Hoffmann. Tre av dessa berättelser – samtliga djupa, kusliga och roliga – förenades i pjäsen som gjorde Hoffmann till huvudperson. Hoffmanns äventyr hade premiär på Opéra Comique i Paris år 1881.

En fantastisk ensemble intar scenen för att uppföra Offenbachs hyllade sista verk. Den franske tenoren Benjamin Bernheim gör huvudrollen som den plågade poeten, tillsammans med den amerikanska sopranen Erin Morley som Olympia. Sydafrikanska sopranen Pretty Yende gör Antonia och franska mezzosopranen Clémentine Margaine är Giulietta, för att fullborda Hoffmanns trio av älskande.

Marco Armiliato dirigerar Bartlett Shers suggestiva produktion, som även inkluderar amerikanske bassbarytonen Christian Van Horn som de fyra skurkarna och ryska mezzosopranen Vasilisa Berzhanskaya i hennes debut på Met som Nicklausse.


Andra filmer på Röda Kvarn