Skip to main content

Sabaton – The Tour To End All Tours

Fredag 11 Oktober, kl 19:00
Metalbandet Sabatons största turnékonsert ”The Tour To End All Tours” visas på bio i höst

Mer info om evenemanget kommer.

Biljettsläpp: 2024-08-26
Längd: 102 min

Svenska metalbandet Sabaton har etablerat sig som en av hårdrocksvärldens stora giganter. Med fyrdubbla platinaskivor, miljarder streams, utsålda arenakonserter och en enorm mängd av lojala fans vill nu bandet ge tillbaka till publiken; en möjlighet att få uppleva deras största turné någonsin på bio! Premiär 11 oktober, biljetterna släpps den 26 augusti.

Konsertfilmen är inspelad för bio på den ikoniska Ziggo Dome i Amsterdam framför 16.000 hängivna fans under turnén förra året.

– 2023 gav vi oss ut på vår största turné någonsin och bara i Europa reste vi över 5000 mil med ett dedikerat team på 170 fantastiska människor, 9 bussar, 12 lastbilar och till och med en tank! ”The Tour To End All Tours” var en oförglömlig resa för var och en av oss – unik, spännande och djupt ögonöppnande. Vi vill dela denna extraordinära upplevelse med alla, särskilt de som av någon anledning inte kunde delta i våra liveshower, säger Pär Sundström, basist och en av grundarna till bandet.

– Vi är otroligt stolta över vår produktion och lägger vår själ i varje liveshow. Det var en surrealistisk och monumental upplevelse för oss att uppträda på den slutsålda Ziggo Dome i Amsterdam. Vi är övertygade om att biopubliken inte kommer att bli besviken.

Sabaton har i över två decennier samlat och engagerat fans världen över och med mer än två miljarder streams över alla streamingplattformar toppar bandet listan över antalet streams per lyssnare i Metal-genren med sina imponerande 43,2 streams i genomsnitt.

Bandet är kända för sin episka scendesign och använder militär rekvisita vilket bidrar till helheten och temat för deras musik. I The Tour To End All Tours kommer både skådespelare in på scenen och spelar ut historiska händelser, liksom en krigsstridsvagn såväl som ett flygplan visas på scenen.

Filmen lanseras på bio i ett samarbete mellan Sabaton, All Things Live och Folkets Hus och Parker.


Andra filmer på Röda Kvarn