Evenemangskalendern

På Kulturhuset har vi konserter med stora artister, festival, pubkvällar med trubadurer, teater, pensionärsdanser och musikcaféserier. Roliga, spännande och underhållande evenemang i Jönköpings Län.

dec13

I JULETID

I JULETID
I Juletid 2022 med Sofia Källgren!
 

Redan 2006 var Sofia Källgren med på I Juletid-turné, men då enbart på en av konserterna. Det hände sig i Rumskulla kyrka i Småland den 29 december. Detta står att läsa i den krönikebok som finns över samtliga I Juletid-konserter sedan starten 2003.
Omedelbart efter denna konsert med Sofia, utbrast Magnus och Marcos - ständiga medlemmar i I Juletid-sällskapet - samstämmigt: ”Henne måste vi ha!” Och det slöts då ett avtal med Sofia att göra om detta, men då inte enbart en föreställning, utan en hel turné.
Men diverse hinder och omständigheter lades i vägen för denna idé de följande 15 säsongerna, inte förrän nu 2022 gick det att få ihop en gemensam plan för en samfälld julresa genom Sverige. Men nu blir det alltså av, och nämnda Magnus och Marcos - med efternamnen Johansson och Ubeda - är glada som två små barn på julafton!
Sofia Källgren är välkänd för de flesta, men nämnas kan att hon tv-debuterade redan vid 12 års ålder, att hon rönt uppmärksamhet för dubbade roller i flertalet tecknade filmer, att hon belönats med teaterpriset Guldmasken, och att hon haft stora framgångar som soloartist i Kina. 
 
Varmt Välkomna!
dec15

Jultorsdagsklubben med Bill Fia Anders Ludvig

Jultorsdagsklubben med Bill Fia Anders Ludvig

Bill&Fia är bandet som spelar covers på alla möjliga sätt!
Den här torsdagsklubben blir det till att börja med lite softare jazz, blues och poplåtar
med deras jazz-trio ”SmokeRings”, bestående av Bill och Fia Strachal (såklart) och Anders Axelsson.
Till lite senare byter bandet skepnad och går över till sin rockigare repertoar som Bill&Fia Trio,
men dagen till ära förstärks trion till antagligen världens största trio, på fyra personer, då Ludvig Strachal sätter sig bakom trummorna.
Då blir det mer fart, mycket 60- och 70-tal, och kanske en och annan överraskning!

Vi öppnar kl.19.00 och bandet börjar spela 20.00

Entré medlem 100 kr ej medlem 150 kr.

Beställ en jultallrik senast 9/12 pris 195 kr                                     

                                                                                               

Nej,

Det är inte

jul än, men det

närmar sig snabbt

så det är lika bra att

fundera ut vad man vill

hinna med innan Julefriden.

En sak som är rolig, är att hitta

på nåt trevligt med kompisgänget,

jobbarkompisarna, föreningsstyrelsen,

eller några andra som ni vet skulle gilla att

komma till oss på ”Torsdagsklubben” torsdagen

15/12

 För då tänkte vi arrangera en ”Jultorsdagsklubb”

Vad sägs om en jultallrik, god dryck och bra musik?

 

För musiken svarar

Bill&Fia, Anders & Ludvig

      Entré 100 kr (medlemmar) 150 kr (ej medlem)

Vill du äta en jultallrik beställ senast 9/12

Priset? Jo 195:-person

Vad får man för det?  En jultallrik, julmust,

underhållning, och en öppen bar!

Kort sagt en trevlig kväll!

Måste man boka innan?

 Hur bokar man? Jo du ringer 0382-14200,

       mejlar på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Välkomna!

 jan14

Fedora livesänd opera från Metropolitan

Fedora livesänd opera från Metropolitan

Fedora, Umberto Giodanos spännande och hjärtskärande opera sätts nu upp på Met för första gången på 25 år. I titelrollen som Fedora ser vi stjärnsopranen Sonya Yoncheva. 14 januari 2023 visas den live på bio i Sverige.

Sonya Yoncheva är Fedora, 1800-talsprinsessan som blir förälskad i sin fästmans mördare, Greve Loris Ipanov.  Rosa Feola gör rollen som Grevinnan Olga, som Fedora anförtror sig till, och barytonen Artur Ruciński är diplomaten De Siriex.

Marco Armiliato dirigerar David McVicars raffinerade produktion med en statisk scen som smidigt byter skepnad från ett palats i S:t Petersburg, till en exklusiv salong i Paris, till en pittoresk villa i Alperna.

mar18

Lohengrin livesänd opera från Metropolitan

Lohengrin livesänd opera från Metropolitan

Wagners romantiska opera Lohengrin återvänder till Met efter 17 års frånvaro. En ny storslagen uppsättning av François Girard som du kan uppleva live på bio i Sverige den 18 mars 2023. 

Lohengrin är en uppföljare till François Girards uppsättning av Parsifal, som återigen förenar hans slående visuella stil med dramatiken i Wagners hisnande musik.

Yannick Nézet-Séguin dirigerar och i titelrollen ser vi tenoren Piotr Beczała som den mystiske svan-riddaren. Sopranen Tamara Wilson är grevinnan Elsa, som blir falskt anklagad för mord. Christine Goerke är Ortrud och Evgeny Nikitin har rollen som Ortruds makthungrige make Telramund.

maj20

Don Giovanni livesänd opera från Metropolitan

Don Giovanni livesänd opera från Metropolitan

Vår svenske operastjärna Peter Mattei gör ännu en gång den fantastiska tolkningen av Don Giovanni på Met. Nu har du chans att se Mozarts mästerverk live på bio i Sverige, 20 maj 2023.

Tony Award-belönade regissören Ivo van Hove gör sin Met-debut med Mozarts tragikomiska Don Giovanni. Berättelsen om bedrägeri och fördömelse utspelar sig i ett abstrakt landskap som utforskar de mörka sidorna av historien och dess karaktärer.

Nathalie Stutzmann gör sin Met-debut som dirigent. Svenske barytonen Peter Mattei är en magnetisk Don Giovanni tillsammans med Adam Plachetka som Leporello. Sopranerna Federica Lombardi, Ana María Martínez och Ying Fang är kvinnorna Don Giovanni förfört och tenoren Ben Bliss sjunger rollen som Don Ottavio.