Skip to main content

Teater – Oscar & den rosa tanten

OBS – INSTÄLLT p.g.a SJUKDOM


EN HYLLNING TILL LIVET MED ING-MARIE CARLSSON I ALLA ROLLER

Längd: 1 tim 30 min
Plats: Kulturhuset, Röda Kvarn, Sävsjö
Arrangör: Riksteatern Va Du Vill Sävsjö
Biljetter: Biljetter köpes i kassan vid föreställningen.
Icke Medlem: 220kr
Medlem: 180kr
Ungdom: 50kr
Betalning: kort eller swish.
Scenpassförmån: 20%

Oscar är 10 år och ska snart dö. Alla vet, men ingen vill prata om det – bara den rosa tanten. Med henne kan han tala om sjukdomen, om att dö innan livet ens börjat och om att få uppleva den första kittlande kärleken. På bara tolv dagar ska Oscar hinna med att leva ett helt liv. Det visar sig vara ett äventyr som han inte kan säga nej till.

Det är orättvist att dö innan livet ens börjat. Vad ska man göra medan man väntar på att allt ska ta slut? Tant Rosa, Oscars rosa tant på sjukhuset och före detta fribrottare (Stryperskan från Languedoc!), föreslår att han ska skriva ett brev till en gud han inte ens vet om han tror på. Ett brev för var dag som återstår av året och hans liv. Var börjar man? Kanske med…

”Hej Gud,
Jag heter Oscar. Jag är tio år och jag har satt eld på min katt, min hund och vårt hus. Jag har till och med grillat guldfiskarna, tror jag. Det här är första brevet som du får av mig för jag har inte haft tid förrän nu…”

Oscars korrespondens med Gud blir början på ett fantastiskt äventyr, en resa som
till och med innefattar ett djärvt flyktförsök i baksätet på Tant Rosas bil! När allt är
slut, när det inte finns fler ord att säga och inga brev kvar att skriva, när den stunden kommer – ja, då har Oscar verkligen levt.

EN GRIPANDE HISTORIA MED ING-MARIE CARLSSON I ALLA ROLLER
Föreställningen Oscar och den rosa tanten är en hyllning till livet, baserad på Éric-Emmanuel Schmitts succéroman. Det är en historia som griper tag och som med humor, värme och nyfikenhet tar sig an det största mysteriet av dem alla – livet.

I föreställningens alla roller ser vi den folkkära och Jönköpingsfödda skådespelaren Ing-Marie Carlsson (Black Jack, Änglagård, Morden i Sandhamn). Hösten 2022 medverkade hon i Lars Noréns Demoner på Kulturhuset Spira.

MEDVERKANDE
Ing-Marie Carlsson, skådespelare och Per Svenner, musikaliskt ansvarig och musiker
KONSTNÄRLIGT TEAM
MANUS – Eric-Emmanuel Schmitt
ÖVERSÄTTNING – Lars Lind
REGI – Ola Hedén
SCENOGRAFI/KOSTYM – Johan Mansfeldt
LJUSDESIGN – Andreas Jonasson