Skip to main content

MusikCaféSerien 24/25

EN TURNÉ I JÖNKÖPINGS LÄN


I Musikcaféserien presenteras ett brett urval av artister och musiker från olika genrer på turné i Jönköpings län med stop i Sävsjö. Här hittar du aktuellt program för hösten 2024 och våren 2025 samt länk till biljetter för abonnemang.

Varmt välkommen till årets konserter!

Abonnemang 750:- (7 konserter)
Enstaka biljetter 180:-, Robert Wells 220:-
Studenter samt barn under 12 år gratis i mån av plats.
Servering!

Försäljningsställen: Nortic.se, kulturhusets kassa, samt vid entrén innan konsertens start
Arrangörer Sävsjö kommun i samarbete med Kulturhuset Sävsjö


ROBERT WELLS – VID FLYGELN
En konsert med egna kompositioner och klassiska mästare.
Efter mer än trettio års konserter med Rhapsody In Rock, skivutgivningar och samarbeten med över 100 artister bjuder nu Robert Wells in till en helkväll vid flygeln med musikens mästare Beethoven, Liszt, Chopin, Grieg och egna kompositioner från den nya plattan Songs Without Words.
Tor 5 sep 19.00
LÄS MER

SWEDEN SWINGS!
Ett hyllningsprogram till våra mest älskade svenska artister och kompositörer
Tillsammans med Smoke Rings Sisters får du spänna säkerhetsbältet och resa tillbaka till ett sprudlande Sverige mellan åren 1930 och 1960. Du får njuta av jazz, swing och boogie woogies tack vare legendarer som Monica Zetterlund, Lill-Babs, Povel Ramel, Zarah Leander, Sonya Hedenbratt, Hasse & Tage och många, många fler.
Tor 3 okt 19.00
LÄS MER

DEN SISTE ESTRADÖREN
Ett musikaliskt porträtt av Sven-Bertil Taube med Martin Bagge & Jönköpings Sinfonietta
I mer än sjuttio år var han en självklar del av svenskt kultur- och nöjesliv. Han må ha haft Sveriges kändaste föräldrar – konstnären Astri och nationalpoeten Evert Taube – men vann ändå genom sin äkta scenpersonlighet och ärliga artistiska kvalitet en plats i den svenska folksjälen. Sven-Bertil Taube gick sin egen väg.
Tor 7 nov 19.00, Kulturhuset
Mer info kommer senare

A NIGHT AT THE OPERA II
En resa genom operans gyllene era
Ridån går åter upp! Återupplev magin och njut av storslagna röster och fängslande musik när det hyllade konsertprogrammet återvänder till Musikcaféserien. Förbered dig på att trollbindas av de fantastiska sångsolisterna och Jönköping Sinfonietta när de ger liv åt älskade arior och verk av legendariska kompositörer som Mozart, Bellini, Puccini och många fler.
Tor 30 jan 19.00
Mer info kommer senare

TANKAR OCH TONER FRÅN ROTEN
En hommage till Tage Danielsson
Ingen kunde som Tage Danielsson vrida och vända och förvandla det mest triviala och småtrista i världen till skimrande magi. Tina Ahlin och Trio X bjuder denna kväll på en hommage till Tage Danielsson, helt i Hasse och Tages anda. Det bjuds på kända och okända låtar i form av jazz, visa, lyrik och monologer kryddat med massor av glädje och spontana infall.
Tor 20 feb 19.00
Mer info kommer senare

QUILTY
St. Patrick’s Day
Emigrantvisor, kärleksballader och sea shanties om ovanliga livsöden och storslagna äventyr till havs och inte minst de medryckande instrumentallåtarna utgör stommen i detta flärdfulla konsertprogram av irländska folkvisor som en hyllning till kärleken, livets mångfald och rikedom. Musikgruppen Quilty har med åren etablerat sig som en av Sveriges främsta företrädare för irländsk folkmusik.
Tor 13 mars 19.00
Mer info kommer senare

LÅNGBACKA/BÅDAGÅRD
Filmisk folkpop
De har hyllats för sin förmåga att trollbinda publiken med sina sammanflätade röster och har skapat sig en egen genre någonstans i smältdegeln av pop, jazz, världsmusik, traditionell folkmusik och filmmusik. Nu gästar Långbacka/Bådagård Musikcaféserien med ett sagolikt och unikt konsertprogram.
Tor 8 maj 19.00
Mer info kommer senare