Skip to main content

Nina Söderquist


Rockflickan Nina Söderquist har kallats Londons musikaliska drottning och berömts av världspressen för sin framgång i Londons West End med musikalen SPAMALOT. Turnerade med Björn Skifs och BADROCK, rockade arenor runt om i världen med flera ROCK & QUEEN-turer.

Under sina 25 år i branschen har Nina bott och arbetat över hela världen. Hon började som underhållare på Sunwing, fortsatte med dansband, soul, jazz, pop och coverband för att så småningom landa i rockmusik. Hon har arbetat i showkonceptet Wallmans salonger, spelat fars och varit värd.

Det stora genombrottet kom hösten 2007 när hon tog hem rollen som Lady of the Lake i TV3: s framgångsrika satsning ”West End Star”. Hon flyttade till London för att spela huvudrollen i Monthy Pythons musikaliska Spamalot – den största rollen som en svensk spelade i West End på mycket lång tid. Meatloaf och Phil Collins är bara några av världsstjärnorna som har sett och berömt henne. Det var över 500 föreställningar. Hon spelade också huvudrollen när musikalen spelades upp i Sverige.

Nina har medverkat i flera internationella talkshows som ”BBC Morning Show” och ”Alan Titchmarsh show” i Storbritannien med 40 miljoner tittare. Här i Sverige har vi kunnat se henne i bland annat Allsång på Skansen, Så ska det låta, Do-bi-do, ”Tack för musiken”, Tv4 morgon och Gomorgon Sverige.

2009 deltog hon i Melodifestivalen med låten ”Tick Tock”. Hon har medverkat i produktioner som ”Raphsody In Rock”, ”Starry”, ”On Stage”, ”Champions of Rock”.

Nina är fältkonstnär. Som sjungande kapten anställs hon av svenska försvarsmakten för att upprätthålla de svenska styrkorna nationellt och internationellt. Nina har varit i Afghanistan, Kosovo, Liberia och Mali.

Sommaren 2016 arbetade Nina med Björn Skifs, Sanne Salomonsen, Lisa Nilsson, Tommy Nilsson, Mats Ronander i den legendariska BADROCK. Björn hade tidigare sjungit en duett med Nina i SVT: s ”tack för musiken” och hållit sig till den fantastiska artisten. Det fanns totalt 8 utsålda föreställningar med cirka 30 000 besökare i Borgholms slottruiner.

Du kan höra Nina som radiopresentatör på kanalen ”ROCK KLASSIKER” och snart ser du henne rocka loss på scenen i Sävsjö.