Skip to main content

MusikCafé-Serien – En Enkel Visa

Torsdag 4 April, kl 19:00
De vackraste visorna är oftast de enklaste – finurliga, filosofiska och fina att lyssna på. I En enkel visa bjuder sångaren Olle Persson och gitarristen Mats Bergström på musik signerad bland annat Olle Adolphson och Emil Sjögren och texter av Lars Forssell och Lennart Hellsing.

Kulturhuset, Röda Kvarn
Information och biljetter: Biblioteket 0382-154 00
Biljetter säljs på biblioteket, barn under 12 år samt musikskolans elever gratis i mån av plats.
Biljetter 150:-, student 50:-
Servering!

Barytonen Olle Persson tillhör sedan många år de mest efterfrågade och engagerade svenska sångsolisterna i sin genre. Med en ovanligt bred repertoar, både inom opera- och konsertrepertoaren, har han framträtt på de flesta betydande scener i Norden. Därtill har han ofta engagerats för uruppföranden och nyare repertoar, som till exempel i uppmärksammade Ålevangeliet med Folkoperan 2022.

Gitarristen Mats Bergström hörs ofta som ackompanjatör till de främsta sångarna eller som gränsöverskridande solist och ensemblemusiker. Han har gästat bland andra BBC Symphony Orchestra och Kungliga Filharmonikerna och dessutom gjort en serie skivor med Georg Riedel på temat Sånger utan ord och ett album med Olle Adolphsons musik för gitarr.

Duon Persson och Bergström har tidigare framfört Schuberts sångcykel Die schöne Müllerin både i Sverige och utomlands.

MEDVERKANDE
Olle Persson
Mats Bergström